zaterdag 31 maart 2012

Brocante in IJsland

Vorige week zaterdag ben ik samen met Ronald naar IJsland vertrokken voor een korte vakantie.
IJsland is een schitterend land; wat een prachtige natuur. Ik ben van de ene in de andere verbazing gevallen. Nadat we de eerste dagen volop excursies hadden gedaan, o.a. watervallen bewonderd, geisers zien spuiten, gezwommen in de Blue Lagoon (écht blauw water) en een tocht over de gletsjer hadden gemaakt (spikes onder je bergschoenen en gaan.....)  hebben we ook nog een dagje door Reykjavik gelopen. Uiteraard met fototoestel. Wat een leuke huisjes hebben we gezien.


Wat vind je van zo'n schattig blauw golfplaten huisje?Plotseling zagen we in een winkelstraatje dit:


Antiek en Brocante!
Eenmaal binnen was het echt genieten. Het hele pand stond vol met oude meubeltjes en brocante spulletjes. Werkelijk overal vandaan.

Allerlei oud servies

Een stapel oude koffers

Een verzameling oude bakproducten en -vormpjes. Dit vond ik zelf zo leuk.En een grote glazen pot gevuld met oude knijpers. Deze rondkopknijpers verkopen wij ook in onze webwinkel, die zijn dus nieuw gemaakt naar dit oude model.


En kijk.... zelfs een oude verpakking scheerzeep uit Nederland, mét lavendelgeur.
We zijn meer dan een uur binnen geweest, zo ontzettend leuk was het.Dit oude zeepbakje is mee naar Nederland gekomen en staat nu in mijn keuken te pronken met een stuk zeep en een oude borstel erin.

Al met al was het een heerlijke week. Nu ga ik weer genieten van mijn eigen huis. Na al deze inspirerende foto's gaat het al weer borrelen om iets te veranderen in de inrichting van de woonkamer.

Groetjes,
Carla2 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik had daar ook wel een uur kunnen rondsnuffelen! Gezellig, zo'n winkeltje.

  Fijne avond!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke vakantie en een prachtig adresje om heerlijk rond te struinen!

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen