zaterdag 10 maart 2012

Een kijkje in de keuken
Nu heb ik niet zo'n gigantische keuken, maar wel een landelijke. Een paar jaar geleden hebben we deze onder handen genomen. Zo werden de keukenkastjes (uiteraard!) wit gemaakt, voorzien van oude knopjes in de kleur "Off Black" van Farrow and Ball en er werd een hardstenen blad met een ouderwetse blokjesbak geplaatst.


Die staat zo leuk bij de zwart/witte vloer. De vloer is van getrommelde marmeren tegeltjes. De nostalgische accessoires doen uiteindelijk de rest. Momenteel heb ik er een oud zinken bakje neergezet met oude en ouderwetse borstels en een blok zeep.

Aan de andere kant van de keuken, tegenover de spoelbak, hangt een brede plank met daaronder een roede bevestigd. Aan de roede hangen allerlei oude keukenspullen. Net zoals in de rest van mijn huis wisselen deze spullen nog wel eens. Daar kan ik niks aan doen, dat zit in me. Als het begint te kriebelen dan kan het zo maar gebeuren dat ineens alles anders staat of hangt. Toch doe ik niet snel iets weg. Meestal verdwijnt het in een doos op zolder of in de schuur om na verloop van tijd weer tevoorschijn te komen. Dan ben ik opnieuw blij met mijn spullen.


De oude poffert is nog steeds één van mijn favorieten. Daarnaast hangt een oud draadmandje dat ik jaren geleden eens voor 50 cent heb gekocht op een markt. Het is gevuld met verse knoflook.


Dit oude weegschaaltje kreeg ik anderhalf jaar geleden voor mijn verjaardag van Irene. Dubbel leuk, omdat wij allebei Weegschaal als sterrenbeeld hebben. 


Ach..... zo blijf je bezig toch?

Fijn weekend! Groet van Carla
3 opmerkingen:

 1. Bedankt weer voor het kijkje in de keuken, altijd heerlijk op op jullie Blog een kijkje te nemen en inspiratie op te doen. Ik ben ook een type van wit en vergrijsd;-) en we zijn in huis nog lang niet waar we wezen willen. Als je het 2 jaar terug opeens in je hoofd krijgt;-) heb je niet ineens je hele huis in deze kleuren,hihi. Het landelijke was altijd al wel aanwezig hoor. Heb vorig jaar al een buffetkast, salontafel en een kastje behandeld met krijtverf, ben nu bezig met de ruim 50 jaar oude eetstoelen van mijn ouders.

  Groetjes en een fijne dag,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Carla, ik word helemaal lyrisch van zo'n gezellige landelijk-brocante keuken. Die van jou heb ik tijdens jullie Open Huis mogen bewonderen. Klein maar fijn is het motto hier! Ik benijd je een beetje, maar gun het je van harte!

  Groetjes, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, je blog net ontdekt, ik blijf komen hoor.
   liefs Liliane

   Verwijderen