zondag 29 april 2012

Slaapkamerkiekjes

Een poosje terug zei mijn zus tegen mij:  "Als je nu weer een stukje op je blog schrijft, moet je het eens over je hoofdeinde van je bed doen; dat is zo leuk".  Dus... bij deze! Ik heb al jaren gewoon een Auping bed, niks bijzonders. Met het mooie (door mijn tante gehaakte) sprei dat van hoofd- tot voeteneinde én aan beide zijkanten tot op de grond reikt, heb je geen mooie ombouw nodig.
Tot het moment dat ik deze twee hoofdeinden vond in de kringloopwinkel. Het is al weer een paar jaar geleden, maar ze staan nog steeds in mijn slaapkamer. Ze zijn gewoon tegen de muur bevestigd en het bed staat er tegenaan.  Alle muren in de slaapkamer zijn antracietgrijs geverfd. Hierdoor komt al het witte nog mooier uit. Deze slaapkamer ligt op het zuiden, dus heerlijk zonnig ( als de zon nog wil gaan schijnen ;-) ). Anders was deze donkere kleur misschien iets te donker geweest. Boven het bed hangt een stuk van een oude werkbank. Mijn opa heeft die ongeveer vijftig jaar geleden in elkaar getimmerd en toen mijn ouders gingen verhuizen heb ik dit gedeeltje meegenomen uit de schuur. De verfresten zitten er nog op en de spijkers er nog in. Maar dat vind ik nu juist zo leuk! Ik heb er een lege lijst en een oud stukje linnengoed aangehangen.Met het spierwitte beddengoed  en oude kussenslopen vormt het een mooi geheel, vind ik.


In de vensterbank een rieten mand, een louvre luikje en rieten harten.


En bovenop de linnenkast bewaar ik mijn spreien en plaids. Deze worden pas weer gebruikt als het wat kouder wordt. Maar eerst moet de zomer nog komen. Volgens de voorspellingen krijgen we die morgen volop! Ik wens jullie allemaal een fijne, gezellige maar vooral zonnige Koninginnedag.

Groet, Carla5 opmerkingen:

 1. Hallo Carla, wat ziet dat er geweldig uit zeg. Prachtige combinatie! Op het moment op de zolder aan het slopen;-) en alles aan het wit maken, daarna natuurlijk de decoratie;-). Onze slaapkamer komt ook nog aan de beurt, dus je begrijpt het al, we vervelen ons nooit;-).

  Groetjes en een fijn lang weekend,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is iedere keer, weer een aangename verrassing, wat jullie
  op je jullie blog zetten.
  Één van mijn favorieten!
  Claudia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie slaapkamer. En zo origineel dat hoofdeinde.
  Groetjes en een zonnige koninginnedag morgen.
  Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel origineel dat hoofdeinde en dat mooie beddegoed, prachtig hoor. Groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi de combinatie van wit en grijs! Leuk je hoofdeinde en erg origineel.

  Fijn weekend. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen