woensdag 18 april 2012

Beschermengel

Al vaak heb ik met Mariabeelden of een dergelijk soort in mijn handen gestaan. Oude, nieuwe, grote en kleine. Prachtig vond ik ze, maar steeds besloot ik om het beeld toch niet te kopen. Van huis uit ben ik niet gelovig opgevoed en op een of andere manier vond ik het raar om dan zo'n soort beeld in huis te hebben.

Maar de fascinatie voor de beelden bleef. Waar ik ook was, mijn oog viel er altijd op. Zo ook afgelopen weekend toen Carla en ik inkopen aan het doen waren voor Kind van Holland. Eigenlijk wist ik meteen dat dit het beeld voor mij was.


Het voelde meteen als mijn "beschermengel". Geweldig vind ik hem met die grote vleugels die weerspiegeld worden in mijn spiegel. Inmiddels staat hij te pronken op een kastje dat in onze webwinkel te koop staat en wacht op een nieuwe eigenaar.
Ernaast staat een pot die ik heb geverfd met matte muurverf. In de pot staat een kunstolijfboompje van Ikea waarin ik een waxinehoudertje met kistletter heb gehangen. Dat ik een van onze vele nieuwe inkopen van afgelopen weekend. Het licht schijnt zo leuk door de letter heen.........


De oude kisten die in het kastje staan heb ik ooit opgedoken in kleine brocantewinkeltjes. Buiten decoratief zijn ze ook erg handig om spulletjes in op te bergen. En zeg nou zelf, opbergruimte heb je nooit genoeg!

Helemaal blij ben ik met mijn nieuwe gestylde hoekje en vooral met mijn lang gewenste beeld.

Lieve groetjes, Irene.


2 opmerkingen:

  1. Ook al net zo'n beeldentic als ik hahaha! Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo herkenbaar jou verhaal. Ik vind die beelden ook zo bijzonder maar omdat ik niet gelovig ben haal ik er ook geen eentje in huis. Maar ja wie weet ooit. Ze blijven mooi/leuk/bijzonder.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen