woensdag 11 april 2012

Opkamer

Deze keer wil ik jullie meenemen naar mijn eigen domein in ons huisje: de opkamer.
Wat was ik altijd verliefd op de opkamer van mijn tante................ Dus het was helemaal geweldig dat haar opkamer uiteindelijk de mijne werd en ik er mijn eigen stekje van kon maken!


Tijdens het klussen wist ik al precies hoe het moest worden. Op de vloer wilde ik dezelfde oude vloerdelen als in de woonkamer en op de muur het geweldige streepbehang van Farrow & Ball. Je kunt kiezen uit verschillende patronen en deze vervolgens laten drukken in zelf uitgekozen verfkleuren.

De inrichting bestaat uit verschillende meubeltjes die ik van mijn tante heb gekregen en vervolgens een likje verf heb gegeven. De houten tafel kreeg een grijs blad en een wit onderstel en de stoeltjes een leuk kussentje. Een kastje dat voorheen kikkergroen was heb ik geverfd in de kleur Charleston Grey en mijn vader heeft er kippengaas in gemaakt en nieuwe knopjes op gezet. Ik ben nog steeds blij met het resultaat.


De oude kapstok boven de tafel kocht ik ooit op de Home and Garden Fair van geld dat ik speciaal voor die gelegenheid van mijn vader had gekregen. In ons vorige huis hing hij in het tuinhuis, maar omdat hij inmiddels zo mooi was verweerd besloot ik hem weer binnen te hangen.


Toen Carla en ik Kind van Holland over hebben genomen kreeg de opkamer een tweede functie, het werd mijn kantoortje waar ik alle pakketjes in kon pakken. De inbouwkast met nog twee originele bedstededeuren (de bedstedes bevonden zich vroeger in de opkamer) kwam mooi van pas om alle spulletjes in op te bergen.


Het is een heerlijk plekje geworden om echt mijn "eigen ding" te doen. Uit de raampjes heb ik uitzicht op onze tuin. Inmiddels heeft mijn lief op de bovenverdieping zijn eigen "mannenkamer" gekregen met al zijn (spel-)computers. Dat had hij ook wel verdiend.


Lieve groetjes, Irene.

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi plaatje. Zit nu helemaal weg te dromen. Wat een droom om dat in het echt te bezitten. Snap dat het een paleisje voor je is.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg! en ik ben er een keertje geweest, toen er een open dag van Kind van Holland was bij jou. Zoieso is je huis erg leuk, niet alleen de opkamer. Leuk om op deze manier 'contact' te hebben. Ik ben ook nog maar net begonnen met bloggen.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige opkamer, gevuld met mooie en dierbare spullen! Leuk dat je hier je werkplek hebt gecreëerd!

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Irene, ik ben helemaal jaloers op jou prachtige opkamer! Een kamer vol herinneringen...
  Wat heb je het leuk ingericht!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is echt heerlijk een eigen plekje, waar je als je wilt, ook alles zo achter kunt laten en lekker kunt knutselen. Groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen