woensdag 29 februari 2012

Brocante kater

We hebben thuis een kater, de allerliefste die je je maar voor kunt stellen. Zo'n echte kroelpoes die lekker bij je komt zitten en je een overvloed aan kopjes geeft, gewoon omdat hij je lief vindt. Maar het blijft een kater, dus hij gaat ook gewoon zijn eigen gang.


Zo ligt hij graag languit te slapen in de vensterbank. Dat wil zeggen in de winter dan, want dan is de verwarming lekker warm natuurlijk. 's Zomers ligt meneer het liefst languit in het gras in de tuin te "loungen". Waar hij ook gaat liggen, alles moet wijken voor zijn gemak. Hij schuift doodleuk aan de kant wat naar zijn mening in de weg ligt en houdt daarmee geen rekening met gestylde brocante.
Maar soms maakt hij het plaatje juist compleet, zoals hierboven naast de vaas met prachtig gekleurde rozen. Of zoals hieronder in een oude houten trog. Hij moet vast heerlijk gelegen hebben om het brocante linnengoed dat er zo leuk in lag. Dat ik het linnengoed vervolgens allemaal weer kon wassen omdat wit textiel nu eenmaal niet goed samengaat met zwarte kattenharen, zal hem niet dwars gezeten hebben vermoed ik.


Maar ach, hij is zo lief dat ik hem zijn gang maar laat gaan. Een huis is tenslotte om in te leven, ook door de poes. Onze allerliefste brocante kater........

Groetjes, Irene.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten