vrijdag 29 juni 2012

Bruce, brocante en bloei

Vandaag wil ik jullie iets vertellen over mijn andere grote passie: Bruce Springsteen. WAT VIND IK DIE MAN GEWELDIG! Vroeger kende ik alleen zijn meest bekende liedjes, maar toen ik op een gegeven moment zijn hele oeuvre leerde kennen was ik meteen verkocht. Zijn teksten raken me tot diep in mijn ziel. Of ik nu blij was of verdrietig, moe of in een dolle bui, voor iedere stemming was er wel een nummer van Bruce. En nu hoort Bruce bij mij, zoals brocante. Het zijn allebei onderdelen van mijn persoontje. En wat leuk dat ze zo verschillend zijn dacht ik pas nog. Maar toen ik onlangs een paar dagen in Milaan was voor een concert, bedacht ik me ineens dat ze minder verschillend zijn dan je op het eerste gezicht zou denken.


Mijn liefde voor brocante komt voort uit het verhaal dat ieder uniek stuk vertelt en het gevoel dat dat bij mij oproept. Hetzelfde geldt voor Bruce............ De verhalen die hij vertelt met zijn muziek laten me mijn emoties zoveel meer beleven! In het San Siro stadion in Milaan heb ik staan huilen van geluk, zo intens gelukkig voelde ik me daar. Nu ik er weer aan denk schieten de tranen in mijn ogen......


Van concerten van Bruce kan ik helemaal opbloeien. In het Pinksterweekend ben ik naar drie (jawel, enige waanzin gaat er wel mee gepaard, haha) concerten geweest. Het voelde alsof ik in een compleet andere wereld was. Even niet gedacht aan het drukke werk en de verplichtingen van alledag, maar gewoon simpelweg genoten. De fans gaan ook allemaal zo leuk met elkaar om, het lijkt wel een grote familie, zo gezellig! Toen ik dat weekend tussendoor even thuis kwam en de tuin instapte, werd mijn innerlijke bloei geïllustreerd door wat ik daar zag:De blauwe regen stond prachtig in bloei. Ik ben heerlijk in het zonnetje gaan zitten en heb eens een paar keer diep adem gehaald. Even genoten van het moment. Ik heb besloten om dat maar eens vaker te doen. Dat gaat komende week zeker lukken, want mijn lief en ik gaan vijf dagen naar Parijs! En als slagroom op de taart treedt Bruce daar twee avonden op en we hebben kaartjes!

Geniet van jullie passies en haal regelmatig eens even diep adem.........

Lieve groet, Irene.

PS. Met zijn 62 jaar zou Bruce zelf kunnen worden bestempeld als brocante, maar zolang hij nog concerten geeft van 3.40 uur zonder pauze  is dat niet helemaal terecht volgens mij! ;-)

4 opmerkingen:

 1. Wauw jij bent echt een super fan. Als je hem over de hele wereld nareisd. En heb je hem al een keertje van dichtbij gezien, een handgegeven, hem aangeraakt....
  En dan heerlijk bijkomen in je tuin, super!!
  Heel veel plezier in Parijs.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels heb ik inderdaad enkele keren helemaal vooraan gestaan bij het podium. Geweldig!

   Verwijderen
 2. Een echte fan, al moet ik zeggen dat ik ook kan genieten van zijn muziek! Heel veel plezier gewenst in Parijs (maar dat komt vast goed ;))

  Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. BEN AL FAN VAN BRUCE SPRINGSTEEN VAN AF MIJN 13 JAAR.
  ZIJN MUZIEK HEEFT MIJN DOOR DOOR EEN MOEILIJKE PERIODE VAN MIJN LEVEN GEBRACHT. TOEN IK 13 WAS VERLOOR IK MJN VADER AAN KANKER.
  VAN EEN SCHOONZUSTER KREEG IK ZIJN ALBUM BORN IN THE USA EN TOEN WAS IK GELIJK FAN.
  FIJNE TIJD PARIS,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen