woensdag 26 juni 2013

Wonen tussen brocante....


Wonen tussen brocante, inmiddels kan ik me niets anders meer voorstellen. Ik houd van oude spullen en spullen met een verhaal. Als ik zo om mij heen kijk in mijn huis, dan voel ik mij een gelukkig mens. Er mag best iets nieuws tussen staan qua accessoires, maar dan moet het wel met een nostalgisch tintje zijn. Nu heb ik wel het geluk dat ik een man heb die dat ook leuk vindt. Ook hij houdt meer van oude spullen dan van nieuwe dingen. Een gevolg van deze passie is dat ik ruim drie jaar geleden samen met mijn nichtje de webwinkel Kind van Holland ben begonnen. Samen struinen we heel wat inkoopcentra en markten af op zoek naar leuke nostalgische spullen en brocante.


Bij binnenkomst in mijn gang staat een oud melkkrukje met daarop oude boerenklompjes. De klompjes vond ik een paar jaar terug op een rommelmarkt. Compleet versleten en afgedragen. En dan denk ik: "Wie zou hier toch op gelopen hebben?" Ik heb er een oude doek met kant onder gelegd om het stoere iets te verzachten. Ik ben gek op oude stukken kant en kanten kleden. Als het maar wit of in wittinten is.

 
Hier liggen wat oude gehaakte kleden gewoon nonchalant in een oude bollenmand. 
Niet te veel over nadenken maar gewoon doen, is mijn motto.


In een oud vliegenkastje heb ik oud en nieuw linnengoed opgestapeld. 
Vind je het leuk om alles eens persoonlijk te komen bekijken?
Dat kan, want op 20 en 21 september aanstaande houden wij bij Kind van Holland Open dagen. 
Mijn huiskamer wordt dan ingericht met heel veel brocante en nostalgische woonaccessoires.  Je bent uiteraard van harte welkom.

En nog meer leuks....!
In augustus wordt er bij ons beiden een fotoreportage gemaakt, van onze huizen in combinatie met de winkel Kind van Holland.
Deze reportage verschijnt in een boek getiteld Liefde voor Brocante en zal in november 2013 uitkomen. We gaan het boek zelf ook in de collectie opnemen. De verkoopprijs is €. 29,95. Een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeautje toch? Het boek moet nog verschijnen en ik heb al een paar mondelinge reserveringen binnen. Zo grappig!

Voor meer informatie kun je ons altijd bereiken via het emailadres dat op onze site staat vermeld. 


Ik wens jullie een fijne week verder!
Groet, Carla 5 opmerkingen:

 1. Hoi Carla,
  Leuk dat je ook in het boek "Liefde voor Brocante" komt te staan.
  Afgelopen maandag is er een fotoshoot bij mij thuis en in m'n winkel gemaakt. Ook voor het zelfde boek. Ik ben zo benieuwd hoe het er uit komt te zien. Het wordt vast en zeker een prachtig boek.
  Fijne dag. Groetjes, Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat ook jij in het boek 'Liefde voor brocante' komt te staan met een mooie reportage. Ik heb er al meerdere over gehoord. Echt iets om trots op te mogen zijn.
  Het is nu nog even spannend voor het boek dan eindelijk uitkomt voor jullie..

  Maak er een mooie dag van
  Lieve groet,
  Patricia  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt verdiend, dat jullie in dit boek komen te staan. Ben benieuwd. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een reportage in een boek... wat een eer! Je foto's zien er sfeervol uit, veel succes en plezier met de open dag.

  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat jullie in het boek komen! Ben benieuwd!

  Fijne avond

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen