vrijdag 29 juni 2012

Bruce, brocante en bloei

Vandaag wil ik jullie iets vertellen over mijn andere grote passie: Bruce Springsteen. WAT VIND IK DIE MAN GEWELDIG! Vroeger kende ik alleen zijn meest bekende liedjes, maar toen ik op een gegeven moment zijn hele oeuvre leerde kennen was ik meteen verkocht. Zijn teksten raken me tot diep in mijn ziel. Of ik nu blij was of verdrietig, moe of in een dolle bui, voor iedere stemming was er wel een nummer van Bruce. En nu hoort Bruce bij mij, zoals brocante. Het zijn allebei onderdelen van mijn persoontje. En wat leuk dat ze zo verschillend zijn dacht ik pas nog. Maar toen ik onlangs een paar dagen in Milaan was voor een concert, bedacht ik me ineens dat ze minder verschillend zijn dan je op het eerste gezicht zou denken.


Mijn liefde voor brocante komt voort uit het verhaal dat ieder uniek stuk vertelt en het gevoel dat dat bij mij oproept. Hetzelfde geldt voor Bruce............ De verhalen die hij vertelt met zijn muziek laten me mijn emoties zoveel meer beleven! In het San Siro stadion in Milaan heb ik staan huilen van geluk, zo intens gelukkig voelde ik me daar. Nu ik er weer aan denk schieten de tranen in mijn ogen......


Van concerten van Bruce kan ik helemaal opbloeien. In het Pinksterweekend ben ik naar drie (jawel, enige waanzin gaat er wel mee gepaard, haha) concerten geweest. Het voelde alsof ik in een compleet andere wereld was. Even niet gedacht aan het drukke werk en de verplichtingen van alledag, maar gewoon simpelweg genoten. De fans gaan ook allemaal zo leuk met elkaar om, het lijkt wel een grote familie, zo gezellig! Toen ik dat weekend tussendoor even thuis kwam en de tuin instapte, werd mijn innerlijke bloei geïllustreerd door wat ik daar zag:



De blauwe regen stond prachtig in bloei. Ik ben heerlijk in het zonnetje gaan zitten en heb eens een paar keer diep adem gehaald. Even genoten van het moment. Ik heb besloten om dat maar eens vaker te doen. Dat gaat komende week zeker lukken, want mijn lief en ik gaan vijf dagen naar Parijs! En als slagroom op de taart treedt Bruce daar twee avonden op en we hebben kaartjes!

Geniet van jullie passies en haal regelmatig eens even diep adem.........

Lieve groet, Irene.

PS. Met zijn 62 jaar zou Bruce zelf kunnen worden bestempeld als brocante, maar zolang hij nog concerten geeft van 3.40 uur zonder pauze  is dat niet helemaal terecht volgens mij! ;-)

dinsdag 19 juni 2012

Het was leuk!

Onze Brocante Open Dagen zijn weer achter de rug. Na alle voorbereidingen, inkopen, struintochten en afwerking konden we eind vorige week beginnen met het opbouwen.
In de tuin van Irene werd een grote witte tent neergezet, waar alle brocante werd uitgestald. Ook binnen hadden we wat gezellige "Kind van Holland" hoekjes gemaakt.

Vrijdagochtend viel eerst nog de regen met bakken uit de hemel, maar gelukkig klaarde het aan het begin van de middag op, zodat de tent heerlijk opengezet kon worden. Ook zaterdag hadden we geluk met het weer, want dat is toch het enige waar we geen invloed op hebben.

Zó zag het er uit, toen er nog niemand was geweest:





Tussendoor moesten we natuurlijk steeds de hoekjes "restylen" omdat er gaten vielen.
Voor ons waren het twee geslaagde dagen, mede door de leuke reacties en complimenten die we kregen.
En natuurlijk hebben we niet álles verkocht. Daar hadden we ook teveel voor staan. ;-)
 In de loop van deze week zullen we dan ook zo nu en dan wat van de overgebleven spullen in de webwinkel plaatsen.


Groet, Irene & Carla


dinsdag 5 juni 2012

Tuinplaatjes (deel 2)

.......... Het vervolg op de vorige post met alleen maar zomerse tuinplaatjes. Tja, deze foto's zijn genomen rond de Pinksterdagen en toen scheen de zon volop. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen dagen niet zo veel tijd heb gehad om leuke plaatjes te schieten. Dat komt eigenlijk omdat we heel druk bezig zijn met de laatste voorbereidingen voor onze Brocante Open Dagen. Die vinden eind van de volgende week al plaats. Als wij zo alle spullen bij elkaar zien staan, ziet er gewoon al geweldig uit. En dan is het nog niet eens gestyled! Mocht je in de buurt wonen van Krimpen aan de Lek of de moeite ervoor willen nemen om er een stukje voor te rijden, dan verwelkomen we je graag in het huis en de tuin van Irene. We laten dan graag zien wat we de laatste tijd zoal verzameld hebben.

 Dit keer het stukje van mijn (kleine) veranda. Deze is bij de openslaande deuren aan de achterkant van het huis gemaakt. Mijn tuin ligt pal op het zuiden, dus je kunt hier de hele dag door van de zon genieten.





De veranda is gemaakt van oude eiken planken die inmiddels prachtig vergrijsd zijn.
Daar omheen is een wit hekwerkje gemaakt.

Op de veranda staat aan beide kanten een wilgenboompje in een verweerde pot. Dit is gewoon een simpele terracotta pot uit het tuincentrum die ik met muurverf heb geschilderd. Vervolgens doen wind, regen, sneeuw en zon hun werk en komen ze er lekker verweerd uit te zien. Het enige nadeel is dat je wel even (!) geduld moet hebben... 



Ook bij deze stormlantaarns hebben regen en vocht hun werk gedaan. Maar ja, ik vind dat nou eenmaal leuk.


Tot zover.....
Nog een fijne week!

Groet, Carla