zaterdag 31 maart 2012

Brocante in IJsland

Vorige week zaterdag ben ik samen met Ronald naar IJsland vertrokken voor een korte vakantie.
IJsland is een schitterend land; wat een prachtige natuur. Ik ben van de ene in de andere verbazing gevallen. Nadat we de eerste dagen volop excursies hadden gedaan, o.a. watervallen bewonderd, geisers zien spuiten, gezwommen in de Blue Lagoon (écht blauw water) en een tocht over de gletsjer hadden gemaakt (spikes onder je bergschoenen en gaan.....)  hebben we ook nog een dagje door Reykjavik gelopen. Uiteraard met fototoestel. Wat een leuke huisjes hebben we gezien.


Wat vind je van zo'n schattig blauw golfplaten huisje?



Plotseling zagen we in een winkelstraatje dit:


Antiek en Brocante!
Eenmaal binnen was het echt genieten. Het hele pand stond vol met oude meubeltjes en brocante spulletjes. Werkelijk overal vandaan.

Allerlei oud servies

Een stapel oude koffers

Een verzameling oude bakproducten en -vormpjes. Dit vond ik zelf zo leuk.



En een grote glazen pot gevuld met oude knijpers. Deze rondkopknijpers verkopen wij ook in onze webwinkel, die zijn dus nieuw gemaakt naar dit oude model.


En kijk.... zelfs een oude verpakking scheerzeep uit Nederland, mét lavendelgeur.
We zijn meer dan een uur binnen geweest, zo ontzettend leuk was het.



Dit oude zeepbakje is mee naar Nederland gekomen en staat nu in mijn keuken te pronken met een stuk zeep en een oude borstel erin.

Al met al was het een heerlijke week. Nu ga ik weer genieten van mijn eigen huis. Na al deze inspirerende foto's gaat het al weer borrelen om iets te veranderen in de inrichting van de woonkamer.

Groetjes,
Carla







vrijdag 23 maart 2012

Oude bakvormen


Ik heb iets met oude bakvormen. Ik weet niet hoe het komt maar in de loop der jaren heb ik er al aardig wat van verzameld. En nog steeds als ik ze ergens zie, hebben ze een aantrekkingskracht op me.
Inmiddels kom je ze op diverse plekken in huis tegen. Onlangs heb ik al een foto laten zien van de oude poffert aan mijn rek in de keuken, één van mijn favorieten.




Maar ook op de eettafel staat een oud rond blik met daarin allerlei kleine vormpjes.




Bij de ingang van de keuken staat een mooie vergrijsde mand met daarin een paar blikken. De voorwaarde voor mij is wel dat ze een beetje verweerd moeten zijn.


En in de keuken een stapeltje met wat laurierblaadjes erin.


Tot slot nog een foto van de open harten die aan mijn luik bij de ingang van de keuken hangen samen met een gedroogd olijfbomentakje.



Ik wens je een fijn, zonnig weekend. Geniet ervan!

Groet, Carla.




woensdag 21 maart 2012

Verleden en heden komen samen

Als kind kwam ik regelmatig over de vloer bij mijn tante Jennie en oom Cor. Zij woonden in hetzelfde dorp als ik en de deur stond er altijd open. Het huis voelde altijd als een warme deken. Ik kwam er graag, want mijn tante verzon altijd wel iets leuks om te doen. Barbiekleertjes maken, koekjes bakken, met brooddeeg leuke dingen maken, een herfstschaal maken, noem maar op. Voor mij als kind een walhalla natuurlijk! En dan was er ook nog de enorm interessante opkamer.................... Daar mocht ik altijd spelen en dat vond ik zó gezellig. Er stond een enorm grote houten kist met allemaal "oud" speelgoed. Allemaal dingen die ik thuis niet had, beter kon het niet. Mijn tante heeft me verteld dat ik wel eens heb gevraagd: Tante Jennie, als u dood bent, mag ik dan in uw huis wonen? Iedereen barstte in lachen uit, maar ik keek erg serieus.

Tijdens één van mijn bezoekjes ben ik fotomodel geweest voor mijn neef. Hij had net een nieuwe camera en wilde wat plaatjes van me schieten om te oefenen.  Dat vond ik natuurlijk wel leuk! Steeds vroeg ik of ik wel goed zat voor de foto. Het is een leuke serie geworden en dit is een van de foto's:


Nog steeds vind ik het bijzonder om te vertellen dat ik als vierjarig meisje op de foto ben gegaan in het huis waar ik nu woon met mijn lief! Door de jaren heen heb ik altijd gezegd dat het huis van mijn tante mijn droomhuis was. Ik wist dat ik er met veel plezier zou kunnen wonen. Toen mijn tante op een dag zei dat ze kleiner wilde gaan wonen en dat wij haar huis mochten kopen als we wilden, was ik door het dolle heen. En zo is het gekomen dat we nu alweer drie jaar met veel plezier in het huis wonen.

De foto heb ik op de schouw gezet in een oude lijst. De potkachel op de foto staat er nog steeds.



Op deze manier laat ik verleden en heden samenkomen in onze woonkamer.


Zonnige lentegroetjes!

Irene



vrijdag 16 maart 2012

Detailfoto's

Vandaag lag bij thuiskomst de Ariadne Brocantegids op mijn mat. Ik ben er direct maar even heerlijk mee gaan zitten. Wat is dat toch een fantastisch blad. Echt één van mijn favorieten. Natuurlijk word ik bij het bladeren weer onrustig en ga ik bij mezelf ook weer even aan de slag met het veranderen van de accessoires. Toen bedacht ik me dat ik nu eens wat detailfoto's aan jullie laat zien.

Aan de zijkant van mijn kast hangt een oud hangertje met daarop een brocante kanten kraagje. Het ouderwetse plantje maakt het plaatje compleet.


Op de schouw staat een oude spiegel. Hier zie je nog een klein stukje van de lijst. Daarvoor staat een oud boek met wat kant. Ik heb er een foto van mijn vader als klein jongetje tussen geklemd. Twee waxineglaasjes ervoor, waarvan er ook weer ééntje met een stukje kant is omwikkeld.
Voor het raam in de vensterbank staat momenteel een oude schaal met daarin een aantal oude houten spoelen. Deze zijn zo leuk om wat kant of lint omheen te wikkelen en het staat gelijk gezellig.
Deze spoelen van oud hout zijn ook via de webwinkel verkrijgbaar.

In een kastje aan de wand staat een ovaal schaaltje met wat kanten kleedjes. Daar bovenop een oude deurknop ( ik weet echt niet meer waar ik deze vandaan heb....) en twee oude houten tolletjes. De tolletjes kreeg ik jaren geleden van mijn vriendin Jeanine als kerstcadeautje. Ik vind ze zelf erg leuk.



Tijdens mijn "veranderaanval" kwam er ineens een flets zonnetje tevoorschijn. Dus heb ik ook maar even mijn oude zinken teil gefotografeerd. Die is net gevuld met lavendel. Ik vind dat grijze van de lavendel zo prachtig kleuren bij het oude zink. Ik kan bijna niet wachten tot deze gaat bloeien. Dan ruikt de hele tuin heerlijk naar lavendel. Het duurt helaas nog even.........Tot die tijd moet ik het maar met mijn lavendel geurzakjes doen.

Ik wens iedereen een fijn weekend.

Groet,  Carla   

woensdag 14 maart 2012

Happy Memories

Enkele maanden terug reed ik helemaal naar Limburg om daar twee brocante flessenrekken op te halen. Ik wilde ze heel graag hebben, dus ik had er de lange rit wel voor over. Toen ik bij de winkel aan kwam lopen wachtte me een leuke verrassing. Er stond bij de ingang een paar prachtige oude houten deuren. Ik was er meteen verliefd op. De originele grote metalen klink zat er zelfs nog aan! Dus onverwachts reed ik op de terugweg met twee flessenrekken en twee oude houten deuren in de kofferbak.


Op dit moment staan de deuren te pronken in de woonkamer. Aan beide kanten van de klink kan iets opgehangen worden. Op dit moment zijn dat een potje met een roosje en een oude houten klos met kant erom. Zoals je ziet staan voor de deuren twee oude krukjes met daarop een van mijn favorieten: de Happy Memories lijst van Riviera Maison.


Dat is een lijst met binnenin een prikbordje en daarvoor een deurtje met glas. Je kunt er eindeloos mee variëren door steeds andere dingetjes op het bordje te prikken. Nu heb ik er de verklaring van aanbeveling van mijn vader in gestopt. Die heeft hij gekregen toen hij uit militaire dienst kwam. Verder een foto van mijn oma van vaderskant in haar jonge jaren en twee parelkettinkjes die van mijn oma van moederskant zijn geweest. Een klein strikje maakte het plaatje voor mij af.


Veel woonspulletjes verdwijnen bij mij regelmatig in de kast om ruimte te maken voor andere spulletjes die juist alweer een tijdje in de kast stonden. Maar de Happy Memories lijst staat altijd wel ergens in huis, dan eens in de slaapkamer, dan weer in de opkamer. Het is zo'n leuk raamwerkje om allemaal persoonlijke spulletjes in tentoon te stellen en daarom vind ik er altijd wel een plekje voor......

Fijne zonnige dag gewenst voor morgen!

Groetjes, Irene.

zaterdag 10 maart 2012

Een kijkje in de keuken




Nu heb ik niet zo'n gigantische keuken, maar wel een landelijke. Een paar jaar geleden hebben we deze onder handen genomen. Zo werden de keukenkastjes (uiteraard!) wit gemaakt, voorzien van oude knopjes in de kleur "Off Black" van Farrow and Ball en er werd een hardstenen blad met een ouderwetse blokjesbak geplaatst.


Die staat zo leuk bij de zwart/witte vloer. De vloer is van getrommelde marmeren tegeltjes. De nostalgische accessoires doen uiteindelijk de rest. Momenteel heb ik er een oud zinken bakje neergezet met oude en ouderwetse borstels en een blok zeep.

Aan de andere kant van de keuken, tegenover de spoelbak, hangt een brede plank met daaronder een roede bevestigd. Aan de roede hangen allerlei oude keukenspullen. Net zoals in de rest van mijn huis wisselen deze spullen nog wel eens. Daar kan ik niks aan doen, dat zit in me. Als het begint te kriebelen dan kan het zo maar gebeuren dat ineens alles anders staat of hangt. Toch doe ik niet snel iets weg. Meestal verdwijnt het in een doos op zolder of in de schuur om na verloop van tijd weer tevoorschijn te komen. Dan ben ik opnieuw blij met mijn spullen.


De oude poffert is nog steeds één van mijn favorieten. Daarnaast hangt een oud draadmandje dat ik jaren geleden eens voor 50 cent heb gekocht op een markt. Het is gevuld met verse knoflook.


Dit oude weegschaaltje kreeg ik anderhalf jaar geleden voor mijn verjaardag van Irene. Dubbel leuk, omdat wij allebei Weegschaal als sterrenbeeld hebben. 


Ach..... zo blijf je bezig toch?

Fijn weekend! Groet van Carla




woensdag 7 maart 2012

Geïnspireerd door zuslief

Inspiratie doe ik overal op. In woonmagazines, op blogs, bij andere mensen thuis, in winkels, noem maar op. Zo ook onlangs bij mijn zus thuis, want ze wilde haar trap laten verven. Tot voor kort zat er een soort linoleum op, maar het plan was om dat eraf te halen, het hout te schuren en de trap te verven in een leuke kleur. Heerlijk natuurlijk!
Ze vroeg Carla en mij om even langs te komen met onze kleurstalen van Farrow & Ball en Painting the Past, zodat ze een kleur uit kon kiezen. Dat deden we maar al te graag, want we wilden natuurlijk een idee krijgen van hoe het er uit zou komen te zien. Toen we aankwamen vertelde mijn zus dat ze de traptreden een andere kleur wilde geven dan de rest van de trap. Ik vond het helemaal leuk! Voor de treden werd gekozen voor Hampton Grey van Painting the Past, de rest van de trap kreeg een mooie witkleur. En alle verf in een matte variant.
Al snel kwam de schilder en uiteindelijk is dit het resultaat geworden.

Vanuit de hal:


Bij de draai in de trap:


Op de overloop:


Overzicht van boven:


Ik ben er helemaal weg van. Vooral de stukjes waar je de plankjes hout ziet..........
Onze eigen trap moet ook nog geverfd worden, daar heb ik bewust mee gewacht tot alle verbouwingen boven voorbij zouden zijn. Ik was al die tijd van plan om hem heel simpel roomwit te verven, maar nu weet ik zeker dat ik ook twee kleuren ga gebruiken! Ik kan me er nu al op verheugen. Bedankt voor de inspiratie zus!



zaterdag 3 maart 2012

Onder de vensterbank

Ik neem jullie weer eens mee voor een kijkje in de woonkamer. Aan de voorkant heb ik een vrij groot raam, over de hele breedte genomen is dit 3.60 meter. Voorheen stond hier voor een gedeelte een hoekbank, maar met de komst van de nieuwe bank, zoals beschreven eerder op dit blog ;-)  ontstond hier ruimte voor wat leuks. Een poosje geleden was ik met Irene en onze beider zussen een dagje op pad toen we tegen deze oude houten bank aanliepen.  Ik heb eerst nog even naar huis gebeld om de precieze afmetingen op te vragen omdat er in de ene hoek ook nog een TV kastje staat en er rekening gehouden moest worden met de gordijnen. Maar de bank bleek precies te passen! Alsof hij daar op mij stond te wachten.



Alhoewel ik meestal van de wittinten ben, vind ik deze verouderde houtkleur perfect in het plaatje  passen, omdat ook onze houten vloer van verouderde planken is gemaakt.

Op de bank staan momenteel wat grote oude spoelen en een houten bak. Omdat het voor mijn gevoel nog niet helemaal af was heb ik er een oude koffer onder gezet met daaraan een oud label. Hierin bewaar ik alle vader- en moederdagcadeautjes die wij ooit van onze zonen (nu inmiddels 23 en 19 jaar) hebben gekregen. Van papieren stropdassen tot broches van klei; geweldig!




Op één spoel heb ik een oud lettersjabloon vastgebonden met een stoer touwtje. Wat blijft het toch heerlijk om zo te rommelen in huis. Voor mij is dat pure ontspanning. Eigenlijk is het ook een soort verslaving. (haha) Wie van jullie kan daar over meepraten?

Gezellig weekend! Groet, Carla